40 år i Basel

For 40 år siden, i 1972, startet Edward Tarr undervisning i barokktrompet ved Schola Cantorum Basiliensis i Basel, Sveits.

Her underviste Tarr fram til 2001.

Da overtok Jean-François Madeuf jobben som lærer og han underviser her fortsatt.

Den 5. oktober, 2012, kl. 18.00, ble det holdt en jubileumskonsert i gården til Schola Cantorum Basiliensis (se bildet – klikk på bildet for å se et større!).

Jean-François Madeuf spilte med syv  av sine studenter og 2 på pauke (ketteldrums)  Aufzüge for 4 trumpets and drums from Weyarn Abbey (Østerrisk fra 1700-tallet).

Etterpå spilte de, som gave til Edward Tarr, et interessant stykke skrevet av Helmut M. Timpelan, basert på den berømte La Folia, kalt «Entrée Folie d’Espagne» (i d moll for 2 D trompeter, 2 C trompeter, 4 ketteldrums i D, A, E, C og basler drum).

Tarr fortalte så om oppdagelsen av Charamela Real-sonatene og -trompetene i Lisboa på 1970-tallet og noen av sonatene, for et eller to kor (med 22 trompeter 2 ketteldrums), ble spilt.

Kveldens fest foregikk i en restaurant i Basel med mye godt øl!

De fleste som deltok var studenter fra Schola Cantorum Basiliensis og andre var musikere som har studert med Tarr eller Madeuf (de som kom bor enten i Frankrike eller Sveits – altså ikke så langt fra Basel – men en kom fra Østerrike!).

To av de første studentene til Tarr i 1972, Marcel Fischer og Marc Ullrich spilte også. De er trompetere i Basel Symphonic Orchestra.

Takk til Jean-François Madeuf for bildet og info om dette jubileet!

Som flere medlemmer av forumet kanskje husker, holdt Edward Tarr og hans elev Niklas Eklund et flott seminar i Oslo i 1994.

Det er stengt for kommentarer.