Mario Guarneri

Mario Guarneri

På musikkmessa i Frankfurth møtte jeg Mario Guarneri. Sammen med kona hadde han en stand hvor de presenterte sine produkter, BERP, BAP og BerpBioOil ventilolje.

Mario Guarneri var en av de første jeg intervjuet for Norsk Trompetforum så langt tilbake som i 1998. Intervjuet ble gjort via epost. Han husket godt intervjuet fra den gang. Jeg fortalte at jeg ofte ser messing-utøvere i Norge med en BERP skrudd fast på instrumentet (ikke bare trompet, men horn og trombone også). Det likte han å høre.

Vi snakket litt om den pedagogikken han har utviklet og litt om hans lærere, James Stamp og William Vacchiano. Da vi skiltes, ga han meg en BAT som presang og jeg lovte å teste den ut. Nederst på denne sida er forøvrig to lenker til YouTube, hvor Mario demonstrerer bruk av BERP og BAP.

Litt mer om Mario Guarneri:

Mario Guarneri er en musiker som har gjort alt. Han spilte dixieland med Louis Armstrong tretten år gammel. I femten sesonger var han i Los Angeles Philharmonic, med Zubin Mehta og Carlo Maria Giulini som dirigenter. Han har turnert i Europa med Los Angeles Brass Quintet, opptrådt med New York Philharmonic, San Francisco Symphony, Radio City Music Hall og Barnum og Bailey Circus.
Guarneri har spilt inn flere soloalbum på merkene Crystal og Nonsuch, på en av disse ble han nominert til Prix de Rome. Han var førstetrompeter med Los Angeles Chamber Orchestra i ti år og har spilt på hundrevis av TV- og film-lydspor — som solist på Lonesome Dove og Godfather III, for å nevne noen få. Han har undervist trompet i over 25 år, og er for tiden en av trompetinstruktørene ved San Francisco Conservatory, og ved Music Academy of the West. Han opptrer også regelmessig med sin jazzkvartet i San Francisco området.

I 1986 utviklet han BERP (Buzz Extension and Resistance Piece) for alle typer messinginstrument.

Lenker

Det er stengt for kommentarer.