UPPERCASE

CD-cover

CD-cover (digitalisert maleri av Sylva Karin Johansen)

UPPERCASE heter den nye plata til Erik Thormod Halvorsen Qnt. Gjestesolist den irske gitaristen Louis Stewart.

Plata har blitt godt mottatt og allerede fått mye positiv omtale.  Fredrik Wandrup i Dagbladet sier blant annet dette om UPPERCASE:

Musikken veksler mellom standardlåter og egne komposisjoner. Felles for arrangementene og framføringen er en eksplosiv og smittende spilleglede. Soloene glir uanstrengt over i hverandre. Et høydepunkt er en rytmisk krevende versjon av «Love for Sale». Lett og lekkert.

Erik Thormod Halvorsen er fra Oslo og er trompeter, komponist  og arrangør innenfor jazz. Han har vært aktiv i storbandmiljøet i Oslo siden starten på 70-tallet. Tidligere var han med i flere band ledet av Jens Wendelboe.  I en årrekke var han et sentralt medlem av Sandvika Storband, Terje Fjærn Storband, Oslo Workshop Big Band.

Spellemannpris i kategori jazz med Oslo Groove Company for platen «Anno 1990.». Erik har et mangeårig samarbeid med Helge Hurum.

Siden 2006 har han ledet sin egen kvintett med Rune Nicolaysen saksofon, Knut Mikalsen gitar, Freddy Hoel Nilsen piano, Sture Janson/Andreas Dreier bass og Lars Erik Norum/Erik Jøkling  trommer.

UPPERCASE er utgitt på Losen Records – her kan du høre klipp fra de forskjellige spor og se hvem som spiller på de forskjellige låtene på plata.

Erik med paraply og trompet!

Erik med paraply og trompet! (Foto: Ronny Østnes)

Det er stengt for kommentarer.